RSS

Tot aia e!

06 Ian

Dragilor,

Sfârșitul se amână! Ori mayașii s-au înșelat amarnic, ori noi nu am tradus prea bine din limba lor moartă.

Desigur, toată lumea știe deja asta, că a trecut ceva vreme de când se auzeau tobele bătând, dar eu tocmai ce am aflat, pen’că nu găseam telecomanda le teveu. Cam dezamăgită, ce e drept. Nici nu am aflat bine că fu vorba de un sfârșit, că se și duse. Adicătelea am prins taman sfârșitul sfârșitului. Am ratat toate etapele de la testamentele lacrimogene, la gesturi supreme de curaj în fața destinului implacabil: ”Tot aia e! O dată ne sfârșim”. Deși sfârșiturile astea au fost cam multe (numai eu am prins câteva) și mă îndoiesc că n-or mai veni și altele. Data viitoate promit să fiu mai atentă și mai pregătiră.

Și dacă tot mi s-a dat o șansă nouă la viață lungă și veșnică, m-am gândit să fac olecuță de curățenie prin sertărașe. Prin urmare… la naiba cu 2013 și toate felurile de treisp’ce. Am aruncat toate zilele de marți, că devenise cumplit de plictisitor să aștept ceasurile rele, numărând, scăzând, așteptând să se întâmple și să scap și suportând reportările pentru zilele următoare ale săptămânii. (Deh, să nu se simtă vitregite.) Pe același principiu am fugărit toate pisicile negre (iertare Pisicimii Sale, dar dânsele erau doar fake-uri, am înțeles că utilizează vopsea de păr de aia ieftină). Oglinzi nu ținem că sunt enervant de sincere și uneori mai simți nevoia să te mintă cineva frumos. De mi se zbate ochiul, dau o fugă la etajul 3 că are vecina sigur ceva picături sau unguente pe rețetă. Sare nu am cum să vărs: ne-am decis să mâncăm sănătos. Un nou început, dară! 😀

Trifoi cu patru foi nu mai caut de mult. Mi-a spus cineva de la Serviciile Acelea că nu se mai fabrică. Și apoi, dacă e de ceva, iau o potcoavă de la nea Iordache din sat și-o țin în dinți până trece potopul.

M-am decis! Nu mai cred în toate basmele (i-am zis franc și Cenușăresei, am avut o discuție și cu Harap- Alb pe Skype) și nici nu mă mai tem de ce va să vie. Tot aia e! Când e să vină, vine. Nu mai bine mă bucur eu de clipele astea liniștită?

Așa că…dacă tot e an nou, să fie numai cu bine, relele să rămână cu ăl de s-a dus. Nu mi-am propus nimic, dar sigur găsesc eu ceva de visat și de realizat,

La mulți ani, minunaților! Vă mai aștept pe la mine și anul ăsta. Și nu vă mai pierdeți vremea cu lucruri neimportante și cu îngrijorări inutile. Să trăim, așadar! Să trăim bine, dar nu cu binele ăla de ni l-au promis. Să ni-l facem pe al nostru, personal.

 

Anunțuri
 
40 comentarii

Scris de pe Ianuarie 6, 2013 în Râsu'- plânsu'

 

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , ,

40 de răspunsuri la „Tot aia e!

 1. VictorCh

  Ianuarie 6, 2013 at 3:30 am

  „Ori mayașii s-au înșelat amarnic, ori noi nu am tradus prea bine din limba lor moartă.”
  De fapt, daca bine am inteles (si retinut) eu, nu este vorba despre o traducere – corecta sau gresita – (a vreunei afirmatii), ci de o interpretare (a absentei vreunei informatii): nu stiu ca mayasii (sau altcineva din lumea antica) sa fi afirmat verbatim faptul ca la aceasta data ar fi sfarsitul lumii, ci – din cate stiu eu – acesta este felul in care a fost interpretat (de mintile… insuficient luminate) faptul ca incepand cu aceasta data calendarul lor – in mod foarte… abrupt – inceteaza sa mai ofere orice fel de informatii, desi pana pt ziua precedenta calendarul lor ne arata ca ale lor calcule fusesera f amanuntite si avusesera rezultate surprinzator de precise, practic coincizand cu rezultatele calculelor similare facute actualmente.

  „Am aruncat toate zilele de marți […] am fugărit toate pisicile negre […] Oglinzi nu ținem […] Sare nu am cum să vărs […] Trifoi cu patru foi nu mai caut de mult […] iau o potcoavă…”
  N-am inteles CUM procedezi daca (dupa ce ai grija sa nu cobori din pat pe partea gresita si cutitul (sau acul) sa nu-l oferi altcuiva „cu varful inainte”, si dupa ce-ti trece tiuitul din ureche pornesti de acasa cu piciorul drept) – dupa ce (avand grija in CARE palma te scarpini) eviti sa treci pe sub o scara – TOTUSI intalnesti in drum un popa sau iti iese in drum un cosar.
  (Momentan nu-mi mai vin in minte (Hm! N-or fi avand IN CE sa vina…) alte exemple de superstitii pe care (SIGUR) le-ai omis, ca doar nu-s numa’ atatea.)

  Superba re-„ortografierea” din titlul melodiei… (Habar n-avusesem de existenta acestei piese.)

   
  • dagatha

   Ianuarie 6, 2013 at 12:35 pm

   Bieții mayași! dacă știau ei cum le vor răstălmăci vorbele ăștia…modernii…

   Căutasem o listă cu ghinioane din astea, dar am zis că toată lumea a prins ideea, așa că m-am oprit. Da e bine că le-ai amintit aici, nu de alta, dar să-mi iau măsuri de precauție 😆

    
 2. pitici, dar voinici

  Ianuarie 6, 2013 at 8:18 am

  La multi ani!
  acum s-a terminat cu mayasii,reporterii au revenit la Nostradamus 😀

   
 3. almanahe

  Ianuarie 6, 2013 at 10:49 am

  Totaya ye şi dacă nu e tot aia. Că dacă n-ar fi, nu s-ar povesti. Nu sare, nu cade! La mulţi ani, D’agatho!

   
  • dagatha

   Ianuarie 6, 2013 at 12:38 pm

   bine ai punctat (sau punct@ sau .@ 😆 ), Almo, dragă! Dacă n-ar fi…

   😉

    
 4. abisurile

  Ianuarie 6, 2013 at 11:01 am

  La multi ani fericiti !!

   
  • dagatha

   Ianuarie 6, 2013 at 12:31 pm

   Fericiți să fie! (Bine, și mulți! 😀 )
   La fel și ție 🙂

    
 5. gabi

  Ianuarie 6, 2013 at 11:31 am

  La Multi Ani!!!!!!

   
 6. gabi

  Ianuarie 6, 2013 at 2:05 pm

  m-ai prins cu melodia asta; am ce fredona, totaya yeeeeeee!

   
  • dagatha

   Ianuarie 6, 2013 at 2:26 pm

   da ‘ tu ce crezi că urlu prin casă de câteva zile? 😆
   prinde bine la ridicat moralul 😉

    
 7. Ciprian Bojan

  Ianuarie 6, 2013 at 2:29 pm

  Dilema existențială: Ne ia sau nu ne ia … Necuratu’… Da’ parcă cu o secundă mai iute, măcar cu o secundă, să putem vedea fața înspăimântată al vreunui sau vreunei nesuferit/e… Scuze, știu că nu e cazul tău, dar citez din anumiți semeni care afirmau că nu le-ar părea rău să ”PA”, da’ numa’ după ce vede fața lu’ ăla/aia… 😳
  La Mulți Ani (din nou)!!! 🙂

   
  • dagatha

   Ianuarie 6, 2013 at 2:31 pm

   Pe mine știu sigur că nu mă ia. Unu – că nu are ce face cu mine acolo jos. Doi – că aș mai trage câțiva după mine și mi-e c-om face hai mare pe acolo, stricăm stricăciunile lu’ nenea S.
   Asta cu văzutul feței…îmi aduce aminte de altele. dar…într-o postare viitoare 😀

    
   • Ciprian Bojan

    Ianuarie 6, 2013 at 2:36 pm

    😆
    I can’t wait that post! 🙂

     
    • dagatha

     Ianuarie 6, 2013 at 2:49 pm

     cu încurajări, că altfel…mă iau cu ”trebi” pământești și amân!
     😀

      
     • VictorCh

      Ianuarie 6, 2013 at 3:38 pm

      Hai – A – ga – tha/ Hai – A – ga – tha!

       
 8. psi

  Ianuarie 6, 2013 at 8:16 pm

  la mulţi ani, draga mea!
  dacă eşti acas prin martie te anunţ că-mi mut pervazul o săptămână pe la tine. 😉 ei? facem planuri? 😆

   
  • dagatha

   Ianuarie 6, 2013 at 8:23 pm

   Iuhuuu!!! (acum îmi frec mâinile a comp(l)ot 😀 )
   De unde te iau?
   😀

    
 9. vavaly

  Ianuarie 6, 2013 at 11:50 pm

  De acord cu tine in toate , subscriu la toate cele ce le ai zis si imi mai vin si mine altele pe parcurs. faptul ca nu sunt superstitioasa poate fi linistitor intr un astfel de an, nu? hai cu sanatate si voie buna si mergem mai departe cantand (daca nu posedam voce, cantam in gand si in suflet. ajuta oricum).

   
  • dagatha

   Ianuarie 7, 2013 at 12:16 am

   Să cântăm, dară! Eu, mai bine în șoaptă! 😀
   Cât despre superstiții… dă-le-ncolo!
   🙂

    
 10. yousef59

  Ianuarie 7, 2013 at 12:11 pm

  La mulţi ani,cu bine!
  Pe aici ,lumea nu se teme deloc de alte sfîrşituri decît de ăla care oricum vine la fiecare…
  e drept ca abia au intrat în anul 1434… iar vizionarul Nostradamus a venit pe lume în 1503 🙂
  şi era şi Săgetător 🙂

   
  • dagatha

   Ianuarie 7, 2013 at 12:16 pm

   😆
   Eu cred că e bine să nu te temi de sfârșituri. De fapt, e bine să nu te temi de (aproape) nimic 🙂
   La mulți ani și ție! 🙂

    
  • VictorCh

   Ianuarie 7, 2013 at 9:30 pm

   La multi ani si dumitale!
   CINE abia a (sau au) intrat in anul1434, si in CE sens? (Numaratoarea anilor „lor” – oricine-ar fi „ei” – a inceput atunci cand calendarul nostru actual marca inceputul anului 579? Sau este vorba despre altceva?)

   Autoareo, da-o-‘n… pisici de treaba (sa ma ierte „pisicimea sa”), MULT prea multe semne ai „pierdut pe drum” de data asta, cand ai scris raspunsul la comentariul lui yousef59…

    
    • VictorCh

     Ianuarie 8, 2013 at 1:34 pm

     Multumesc pt lamurire!
     Ideea calendarului lor diferit de al nostru imi era cunoscuta, dar credeam ca diferenta* e mai mica. (Poate ca oi fi aflat CANDVA – CAT era acea diferenta, dar SIGUR nu memorasem – si tare mi-e teama ca nici acum n-o sa retin decat aproximativ, orientativ.)
     Da’ posibilitatea „rasfoirii” unor extrase din Coran nu-i de lepadat.
     * Inteleg ca Hegira (sper ca am retinut corect termenul) a avut loc in anul (nostru) 579 AD, da?

      
     • yousef59

      Ianuarie 8, 2013 at 3:16 pm

      Hegira este data când a fost strămutat profetul Mahomed de la Mecca la Medina, considerată ca începutul erei musulmane. Anul 1 al hegirei din calendarul musulman corespunde cu data de 16 iulie 622 d. Hr. din calendarul gregorian. AH, este abrieverea latină pentru Anno Hegirae („după
      hegiră”)
      Nu este religia mea dar am ,,răsfoit” şi eu Coranul…din cauză că trăiesc într-o zonă unde maloritatea populaţiei este musulmană…

       
      • VictorCh

       Ianuarie 8, 2013 at 6:28 pm

       Acu’ se-ncurca lucrurile.

       – Eu semnificatia Hegirei o stiam, dar nu eram sigur nici in privinta datei, nici in privinta corectitudinii denumirii.

       – „Hegira” este DATA – SAU evenimentul propriu-zis al calatoriei? (Eu stiam ca Mahomed S-A DUS EL de la Mecca la Medina, nu ca ar fi fost „stramutat” – da’-‘i la fel de adevarat ca NICI circumstantele / cauzele respectivei deplasari nu le cunosc.)

       – „Anul 1 al Hegirei” (an mahomedan) a durat cat o zi crestina? Daca nu – CUM poate un an mahomedan (anul 1 AH) sa corespunda cu o zi crestina (cu data bine precizata: 16.iulie.622 AD)?

       – Anul musulman are alta lungime (durata) decat cel crestin*, nu se ghideaza pana la urma (summa sumarum) TOT dupa anul astronomic – timpul necesar Pamantului pt a parcurge (o data, in intregime) orbita sa in jurul soarelui?
       Daca lungimea anului este aceeasi, am (eu) o problema de aritmetica: nu stiu CUM sa adun anul 622 AD („anno domini”) (anul 1 al Hegirei) cu 1.434 (anul curent in care au intrat ei) pt ca sa-mi rezulte anul 2013 AD (in care am intrat noi). (Dupa socotelile mele, daca noi suntem in anul 2013 AD si ei sunt in anul 1434 AH ar rezulta Hegira in anul 579 AD. Pornind invers, daca Hegira a avut loc (in mod cert) in anul 622 AD, MIE-mi rezulta ca anul nostru 2013 AD „se traduce” ca anul 1391 AH. SAU: daca Hegira a fost in 622 AD si acum este anul 1434 AH ar rezulta ca noi am intrat nu in anul 2013 AD ci in 2056 AD. Este vreo greseala in aritmetica mea?) SAU – dupa cum spuneam – duratele anilor tre’ sa fie diferite…
       * EU nu cred ca are vreo importanta (dpdv al anilor) daca ne raportam la calendarul gregorian sau la cel iulian…

       – Pseudonimul ales ar sugera (cel putin mie) ca nu numai cei DIN JURUL dumitale sunt mahomedani…
       (Stai binisor, nu sari, ca nu-s nici xenofob, nici sovin, nici fanatic religios – o dovada peremptorie fiind INCLUSIV faptul ca toate datele si calculele din comentariu le-am scris utilizand cifre ARABE! )

        
       • yousef59

        Ianuarie 8, 2013 at 10:55 pm

        Anul 622, dată considerată ca începutul erei musulmane…
        la calcule nici mie nu mi-a ieşit
        Pseudonimul este numele unui copil…nici nu m-am gîndit că ar sugera ceva…
        şi nu am de ce să ,,sar ” 🙂
        Scuze!

         
        • VictorCh

         Ianuarie 9, 2013 at 5:41 am

         MIE prenumele Yousef (sau Iusuf (sau poate Iosif) „pe romaneste”) imi sugereaza un nume… poate ca nu (neaparat) mahomedan (scrisesesi „Nu este religia mea dar am ,,răsfoit” şi eu Coranul”), dar in orice caz semit sau turanic*. (ACOLO (din cate stiu eu) este obisnuit acest tip de nume.)
         * Oare o fi fiind raspandit acest nume si la populatia mongola (tatara)?

         Numarul 59 atasat „in coada” numelui mie nu-mi sugereaza un copil, ci un adult… copt* (ba poate chiar „trecut din copt*”) (indiferent daca 59 ar vrea sa fie varsta preopinentului sau anul nasterii sale).
         * „Copt” – ca adjectiv, nu ca reprezentant al populatiei arabe crestine (copte) din Egipt.

          
      • dagatha

       Ianuarie 8, 2013 at 7:03 pm

       Și uite așa am parte de discuții minunate și pline de învățăminte pe blogul meu 😉

       Habar nu am avut de toate astea!
       Devine interesant 🙂

        
       • VictorCh

        Ianuarie 8, 2013 at 7:42 pm

        Dupa cum scriam (cu referire la mine): cultura generala (din fericire) de mare suprafata dar (din pacate) lipsita de profunzime (stiu cate (prea) putin despre foarte multe lucruri) si lipsita de coerenta, neconstituita intr-un sistem unitar.

         
   • dagatha

    Ianuarie 8, 2013 at 12:28 pm

    Degetul „tastator” fu de vină! Acum s-a remediat 😀

     
    • VictorCh

     Ianuarie 8, 2013 at 1:37 pm

     …mamaliga lui de deget! Las’-ca-i arat eu lui! (Asta era degetul „educator”, da?)
     (SIGUR s-a remediat? „…să nu te temi de (aroape) nimic” 😛 )

      
 11. irealia

  Ianuarie 9, 2013 at 3:43 pm

  La mulți ani! Târzior apar și eu cu plugușorul, dar apar!
  Cât despre sfârșituri, dă-le-ncolo, de nu le apucăm noi, unul sigur ne prinde! Pân`atunci să trăim cum ne place! 🙂 Te pupific!

   

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
Cosmisian's Blog - Gânduri Neinfinite

Neoproză „smart emotional”

Blogul unei tipe oarecare

"O zi în care nu ai râs este o zi pierdută"

CÂRCIUMĂ DE FIȚE

îmi rezerv dreptul de a-mi selecta clienții

intrenoaptesizi

A fine WordPress.com site

Numai Filme

by Ana Ayana

Nina Docea

de Mădălina Rodocea

JURNAL

Ajutor pentru luat zborul

SENSURI

De ce îi este omului de astăzi foame ? De iubire şi de sens. (N. Steinhardt)

Creatii manuale-Amy Crafts

Despre pasiunea pentru handmade

Poteci de dor

"Adevărul, pur şi simplu, e rareori pur şi aproape niciodată simplu" - Oscar Wilde

DrStoica / da-te-n blogul meu, te rog!

zâmbet, coaching, film, pamflet, fotografie, pareri, aiurea... dar hai sa fim pozitivi!

ComiCultural

Nu știu că nu știu nimic

Înşiră-te mărgăritare

Vorbe, cuvinte și litere prăfuite, despre lume, cu lume și pentru lume

Traista cu merinde

Toate lucrurile imi sunt ingaduite,dar nu toate sunt de folos.

Cu presa de perete

un blog de Alex Nedea

Thaumaturge

talk about candles, circles, planets, stars, bananas, chants, runes and the importance of having at least four good meals every day”

Machete didactice

machetedidactice.com

Pishky's Blog

Numai cuvintele zburau între noi, înainte și înapoi - N. Stănescu

psi-words

... loc de joacă pentru cuvânt. serios!

Tiberiuorasanu's Blog

LECTURI, păreri, impresii de călătorie. Eu citez NU plagiez.

Un blog de poveste

Oborul cu fantezii

Valerica Oprisanu

Just another WordPress site

Spanac

Distribuitor autorizat de fazani hazlii

Cățărătorii

Când urci pe scara vieţii, nu uita să dai bună ziua tuturor, pentru ca atunci când cobori să aibă cine îţi răspunde

Genunchiul Lumii

blogolumea. strada sforii. poezie pierdută. crochiuri. cotidiene

Hapi. Riverwoman

Lift up the receiver, I'll make you a believer

Loc de dat cu capu'

sau cum să te fereşti de invizibil

Per aspera ad astra

Maison de santé

ursuleți năzdrăvani

frânturi din viață

Blogul Buceginatura2000

Informatii despre Mediu, Turism, Bucegi sit Natura 2000

Alma Nahe(r)

Să se ducă la muncă, ca să nu mai citească şi ei nişte almanahe!

Surorile Marx

globus de miuzici, filme si alte rautati

Redsky2010's Blog

Trecand prin viata cu ochii larg deschisi

Dictatura justitiei

Just another WordPress.com site

Ochiul care rade

Felii de viata

Tink3rbe11's Blog

Eu in forma bruta

Pruncu

de vorba cu mine insumi

Tabakera

...pentru ganduri la care nu pot renunta

Despre sufletul meu

Pentru că mulţi seamănă cu mine şi n-au curaj să spună

Pseudolirice

Pseudo lirice

%d blogeri au apreciat asta: